Fenerbahce poslije produžetka pobijedio berlinsku Albu

Nakon velike drame u Istanbulu

Fenerbahce poslije produžetka pobijedio berlinsku Albu

Istanbulski Fenerbahce teškom je mukom večeras došao do tijesne pobjede nad berlinskom Albom od 107:102 u izrazito efikasnoj utakmici i to tek nakon produžetka.

Sve je dobro počelo za domaći tim koji je sjajno startao dobivši prvu četvrtinu s velikih 30:16. No to nije omelo njemački tim koji je uzvratio skoro istom mjerom u drugom periodu pa je Fener na odmor otišao tek s pola koša prednosti. 

U nastavku je viđena sjajna košarka i velika drama. Alba je uspjela doći do prednosti, u jednoj prilici povela čak i 7 razlike te je prijetila realna opasnost za domaći tim da ponovno posrene na svom parketu. Ipak, fantastični Sloukas, De Colo i Mahmutoglu nisu dozvolili da Nijemci prelome utakmicu te je ova drama otišla u produžetak. I dodatnih 5 minuta obilježila je egal košarka, no u posljednjih minut i pol obrana njemačkog tima je popustila pa je Željko Obradović mogao odahnuti jer su zakucavanja Duverioglua potvrdila novu pobjedu njegovog tima. 

Sjajni Sloukas s 23 poena i 10 asistencija imao je indeks korisnosti od čak 39 i bio uvjerljivo najbolji igrač utakmice. De Colo je u povratničkom meču zabio 18 a Mahmutoglu je dodao 17 koševa za pobjednički tim. Giedraitis sa 19 poena najbolji kod Albe dok je Luke Sikma dodao jedan poen manje. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti