Fenerbahče pronašao novog centra

Hamilton kod Kokoškova

Fenerbahče pronašao novog centra

E. Škorić

Jonny Hamilton novi je igrač turskog prvaka Fenerbahčea.

Dvadesetšestogodišnji centar koji je donedavno igrao u Darušafaki potpisao je na godinu dana s Fenerom, uz mogućnost da ga velikan iz Istanbula zadrži još jednu sezonu.

Hamilton, koji igra na poziciji centra, imao je 11,3 poena i 8,1 skokova u prosjeku u protekloj sezoni Eurokupa, a prije dolaska u Tursku nastupao je za neke razvojne timove.

Naredne sezone će imati prililku po prvi put da zaigra Euroligu, a očekuje se da u tim Igora Kokoškova dođe još nekoliko dobrih košarkaša, s obzirom da su neki zaista kvalitetni već napustili ekipu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi