Fenerbahce razbio Darussafaku
Košarkaši Fenera održali su lakši trening u svojoj dvorani protiv gradskog rivala Darussafake. Foto: euroleague.net

Popularna Dačka nedorasla viceprvaku Europe

Fenerbahce razbio Darussafaku

Košarkaši Fenerbahcea s lakoćom su došli do nove pobjedu u okviru 8.kola košarkaške Eurolige. Na svom parketu lagano su se obračunali s gradskim rivalom Darussafakom koju su razbili sa 100:79.

I u najavi je ovaj susret okarakteriziran kao igra mačke i miša a na kraju je konačni rezultat to i potvrdio. Košarkaši Darussafake još jednom su potvrdili da će u Euroligi s ovim rosterom biti uglavnom topovsko meso gotovo svakoj ekipi izuzev Budućnosti.

Od početka su košarkaši Željka Obradovića nametnuli svoj tempo u ovoj utakmici popustivši tek malo u drugoj četvrtini. Do kraja se sve odvijalo prema planu srpskog stručnjaka a razlika se popela do knačnih +21. Pet košarkaša Fenera bilo je dvoznamenkasto a Mahmutoglu sa 16 i Muhammad s 15 bili su najefikasniji.

Michael Eric sa 17 i Ray McCallum sa 16 koševa jedini su pružali otpor kod aktualnog pobjednika Eurocupa koji se trijumfom u ovom takmičenju i plasirao u Euroligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi