Fener nakon drame do pobjede nad Baskoniom
Fenerbahce s cijelim plijenom napušta Vitoriju nakon što su u posljednjoj četvrtini potpuno nadigrali domaćina koji je čini se prerano počeo slaviti pobjedu.

Pobjednički mentalitet turske momčadi došao do izražaja

Fener nakon drame do pobjede nad Baskoniom

Veliku dramu gledali smo večeras u Vitoriji gdje su tamošnja Kirolbet Baskonia i viceprvak Europe Fenerbahce igrali utakmicu 6. kola Eurolige. Slavio je tim Željka Obradovića sa 74:72 nakon što je u zadnjoj četvrtini napravio veliki preokret.

Čvrsta utakmica s čvrstim obranama je zona u kojoj se ekipe Željka Obradovića po pravilu dobro snalaze. Iako je Fener bio na rubu ponora i ovaj put se ova tvrdnja pokazala istinitom jer je turski prvak sjajnom završnicom u kojoj je igrao granitnu obranu slavio u utakmici koju je domaćin praktički već bio dobio.

Baskonia je do zadnjeg perioda bila ta koja je bila sigurnija u napadu i čija je obrana funkcionirala sjajno sve do zadnje četvrtine u kojoj su se Baski potpuno ugasili. Presudni za rezultat ove utakmice je bio nesportski faul Janninga na Sloukasu minut prije kraja pri neodlučenom rezultatu. Sloukas je stavio oba bacanja, da bi istu stvar nakon faula Shengelie napravio i Luigi Datome koji je postavio nedostižnih 74:70, a Baskonia je samo malo uljepšala ovaj bolni poraz košem za konačnih 74:72. 

Diop sa 17 i Shengelia sa 15 predvodili su domaći tim, a Datome sa 16 i Lauvergne sa 15 bili su najbolji kod slavljenika Fenerbahcea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi