Fenerbahce slavio u dvorani "Mira i prijateljstva"
U velikoj drami odigranoj u Ateni na kraju su bolji bili gosti iz Istanbula.

Olympiakos imao dva šuta za pobjedu

Fenerbahce slavio u dvorani "Mira i prijateljstva"

Veliki derbi 7.kola Eurolige večeras su u dvorani "Mira i Prijateljstva" u Ateni odigrali Olympiacos i Fenerbahce. Slavio je nakon velike drame Obradovićev tim sa 73:72 iako je Olympiacos imao zadnji napad i dva šuta za pobjedu.

Prve dvije četvrtine završile su identičnim rezultatom. Prvu su gosti dobili s 21:18, dok su domaći uzvratili u drugoj. Treći period donio je izuzetno čvrste obrane i oba tima su teško dolazila do koševa.

No, u četvrtoj dionici probudio se Kostas Sloukas kod Fenera te Papanikolau kod Olympiakosa, a utakmica je otišla na kraju u pravu dramu u kojoj su sretniji i spretniji bili košarkaši Fenera. Fantastičnu dionicu na kraju je odigrao Sloukas koji je bio i najefikasniji u redovima pobjednika s 20 koševa. Kalinić je dodao 16 a Melih Mahmutoglu 12 uz četiri trojke.

Kostas Papanikolaou zabio je 18 kod domaćina, a Nigel Williams - Goss 13 koji je u svoje ruke uzeo posljednji napad "Djece Pireja" koji im je mogao donijeti pobjedu. Nakon njegovog promašaja iz odbojke je pokušao Milutinov ali lopta se na kraju iskrala iz obruča i do velike pobjede došao je Fenerbahce. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi