Fenerbahče rutinski do polufinala

Tursko prvenstvo

Fenerbahče rutinski do polufinala

Edmir Škorić

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u polufinale play-offa za prvaka Turske.

Viceprvaci Evrope su danas slavili u gostima kod Sakarija sa 77:54 i tako su došli do polufinala, a imaju najveće šanse da budu ponovo prvaci svoje zemlje.

Uglavnom je domaćin teško parirao favorizovanim gostima, a tim Željka Obradovića želio je po svaku cijenu da već večeras u drugom meču četvrtfinalne serije okonča pitanje plasmana u polufinale.

Luigi Datome je bio najefikasniji s 20 poena, dok je Mahmatoglu dodao 11. Kod gostiju Jones je ubacio 11 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Ranije su se u polufinale plasirali Tofas koji je s 2:0 pobijedio Eskisehir i Anadolu Efes koji je u dva meča bio bolji od Darussafake, a Banvit ima priliku možda večeras da protiv Bešiktaša na svom parketu prođe u polufinale, pošto je stigao do brejka u prvom meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi