Beogradski Final Four: One man show Luke Dončića

Madriđani su imali ono što drugi nisu

Beogradski Final Four: One man show Luke Dončića · Komentar

Pale su zavjese na završeni beogradski Final Four. Kraljevski klub, Real Madrid i u košarci je dosegao "decimu". Sasvim zasluženo momčad Pabla Lasa odnijela je naslov ispred papirnatih favorita, moskovskog CSKA i Fenera. 

Laso je imao ono što drugi nisu. Luku Dončića. Maestralni tinejdžer iz Slovenije svoju vjerojatno posljednju sezonu u Europi krunisao je trofejom Eurolige, te laureatom MVP-a, kako regularnog, tako i doigravanja te Final Foura Eurolige.

Prekucao je Luka Euroligu, NBA je sasvim sigurno njegova bliska budućnost, ostaje još samo vidjeti koja ekipa će biti dovoljno sretna da navuče svoj dres ovom briljantnom 19-godišnjaku. Pablo Laso, za razliku od Šarasa Jasikevičiusa, uspio je nadmudriti svog učitelja, legendarnog Žoca. Fener ipak nije do kraja uspio kompenzirati odlaske Bogdana Bogdanovića i Ekpea Udoha u NBA. Njihove zamjene ipak su uskočile u patike koje nisu bile njihov broj.

U finalu je usamljeni Nicolo Melli držao turskog giganta u igri, ali Dončić, Causeur i Realovo tajno oružje, oporavljeni Sergio Llull kantu su odnijeli u Madrid. No, za Obradovića i njegovu osobnu decimu ne treba brinuti. Poznavajući njegov rad, u godinama pred nama, sigurno će i deseta titula doći na red. No, ostane li na kormilu turskog prvaka, trebat će mu novi milioni za potrebne promjene i djelomičnu rekonstrukciju ekipe. Navodno je pred vratima Fenera sjajni Scottie Wilbekin koji je u Darusafaki ove sezone pokazao kako se radi o najpotentnijem combo beku koji igra na europskom tlu.

Skoro poslovično, klub Crvene Armije, CSKA, najveće je razočaranje Final Foura. I ovaj put u doigravanje su krenuli s "jedinice" i ponovno im je kobna bila prva prepreka. Pokazali su ponovno Moskovljani da biti najskuplji ne znači nužno biti i najbolji. Blokada koju ova momčad očigledno doživljava na završnim turnirima Eurolige, u kombinaciji sa sjajnim Realom, ponovno je učinila svoje. Što tek reći za 30 minuta blamiranja protiv sjajnog i čvrstog Žalgirisa koji je rivale iz ne baš omiljene im Rusije veliki dio susreta držao na preko 20 razlike i unatoč velikom povratku Armejaca uspio osvojiti treće mjesto.

Veliki litvanski playmaker očigledno će i kao trener biti sjajan, kakav je bio kao igrač u dresovima Žalgirisa, Barcelone, Maccabija i Panathinaikosa. Čvrstinu njegove momčadi najbolje je u četvrtfinalu osjetio Olympiakos kojeg je Šarasova "Zelena šuma" deklasirala i izbacila sa FF. U polufinalu ih je Dixonova inspiracija, te nemjerljivo veće iskustvo Fenera koštala polufinala, no uspije li uprava kluba iz Kaunasa ostaviti ovu momčad na okupu, Žalgiris će ponovno favoritima mrsiti račune.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Beograd je sjajno organizirao ovaj Final Four. Do te mjere da čelništvo Eurolige već sada razmišlja da srbijanskoj prijestolnici ponovno povjeri organizaciju ovog turnira u dogledno vrijeme. Imao je Beograd priliku da se nakloni Dončiću, dečku o kojem priča cijeli košarkaški svijet i koji svoj talenat nosi preko okeana. Njegova inspiracija bila je previše i za Žoca i za moskovske milione. A tek mu je 19...

Slijedeći Final Four je u španjolskoj Vitoriji. Ne treba ni sumnjati da će Baski dati sve od sebe da organiziraju sjajan turnir, no mora se priznati da je Beograd letvicu postavio dosta visoko. Nesumnjivo da će to biti vrhunski spektakl, ali nažalost, bez Luke Dončića. Najboljeg košarkaša Eurolige i momka koji će ostaviti duboki trag i u NBA. U to ne treba sumnjati.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi