Fenerbahce slavio, Unicaja upisala poraz protiv Bamberga

Euroliga 3. kolo

Fenerbahce slavio, Unicaja upisala poraz protiv Bamberga

Eldar Ganibegović

Fenerbahce je u okviru trećeg kola Eurolige na domaćem terenu savladao Anodolu Efes rezultatom 81:70.

Košarkaški Efesa su nešto bolje ušli u utakmicu, u kojoj su nakon prvih 10 minuta imali prednost od pet poena razlike, 15:20.

U drugoj četvrtini aktualni evropski prvak zaigrao je znatno bolje, pa su se rezultatski uspjeli vratiti u utakmicu, te se na odmor otišli neriješenim ishodom, 34:34.

Pauza je očigledno bolje došla košarkašima Fenerbahcea, koji su u trećoj četvrtini u potpunosti razbili Efes sa 28:18 i tako napravili osjetljivu prednost pred posljednju dionicu.

Efes na početku posljednje četvrtine pravi seriju od 5:0 i tako se u potpunosti vraća u meč. Ali, bez obzira na to, Fenerbahce je do kraja utakmice rutinski održavao svoju prednost, te stigao do zaslužene pobjede.

Krunoslav Simon je za Efes postigao 20 poena, dok je u pobjedničoj ekipi najbolji bio Jan Vesely sa 15 poena. 

Rezultati ostalih utakmica:

CSKA Moskva - Panathinaikos 81:63

Baskonia - Valencia 63:80

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Unicaja - Bamberg 76:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi