Unicaja u zadnjoj četvrtini šokirala prvake Evrope
Foto: EPA

Fenerbahče poražen u prvom kolu Eurolige

Unicaja u zadnjoj četvrtini šokirala prvake Evrope

Košarkaši Unicaje iz Malage su pred svojom publikom uspjeli doći do velike pobjede nad Fenerbahčeom rezultatom 68:67, nakon što su fantastičnom igrom u zadnjoj dionici došli do preokreta.

Početak susreta je protekao u "ispitivanju snaga", ni jedna ekipa nije uspijevala doći do značajnije prednosti, a prva četvrtina je završena rezultatom 20:20.

Ipak, u drugoj četvrtini nešto bolja igra Fenerbahčea, koji, čini se, ubacuje u "brzinu više" i dolazi do prve osjetnije prednosti, pa se na odmor otišlo pri vodstvu turske ekipe od 36:41.

U trećoj četvrtini Fener uspijeva održati prednost, Unicaja se muči u napadu, ali i igra odličnu odbranu. Činilo se da će Fenerbahče uspjeti lagano privesti utakmicu kraju u zadnjoj dionici, ali se desilo upravo suprotno.

Uniacaja u četvrtu četvrtinu ulazi furiozno, pravi veliku seriju od 8:0, a Ray McCallum koji ništa nije mogao pogoditi do zadnjeg perioda "počinje" igrati i veže nekoliko bitnih poena, pa Španci dolaze do prednosti.

Fenerbahče ne uspijeva pogoditi aspolutno ništa, pa je ekipa Željka Obradovića za sedam minuta igre u zadnjoj četvrtini uspjela ubaciti tek tri poena. Bude se međutim i košarkaši Fenera, a Sloukas pola minute prije kraja uspijeva smanjiti prednost domaćina na samo jedan poen. Nedović je potom imao priliku potvrditi pobjedu Unicaje, ali promašuje, pa umjesto domaćina, košarkaši Fenera imaju šut za pobjedu. Sloukas je pokušao u zadnjim sekundama, ali lopta nije ušla u koš, a Unicaja je slavila veliku pobjedu nad aktuelim evropskim prvacima.

Kada je Unicaja u pitanju najefikasniji je bio Shermadini sa 12 poena, devet je postigao Dejan Musli, dok su po osam poena dodali Milosavljević, Nedović i Waczynski.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ekipi Fenerbahčea najraspoloženiji je bio Kostas Sloukas sa 15 postignutih poena, Datome je dodao 13, dok je Jan Vesely ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi