Igokea upisala ubjedljiv trijumf u Ligi prvaka uz nevjerovatnu partiju Crawforda
FOTO: FIBA

Gosti bez šansi u Laktašima

Igokea upisala ubjedljiv trijumf u Ligi prvaka uz nevjerovatnu partiju Crawforda

H. Zilić

Košarkaši igokee odigrali su sjajan meč u drugom kolu FIBA Lige prvaka.

U grupi D Igosi su dočekali češki Nmyburk i ostvarili ubjedljiv trijumf. Konačan rezultat je bio 91:74 u korist bh. predstavnika.

Igokea je vodila od samo početka meča. Vćeinom je to bila jednocifrena razlika sve do posljednje četvrtine.

U posljednjem periodu uraganska igra Igosa koji su ubacili čak 30 poena i dobili četvrtu četvrtinu rezultatom 30:18 i tako nisu dopustili gostima šansu za bilo kakav povratak u utakmicu.

Kod Igokee brilirao je Crawford sa 33 poena, dva skoka i osam asistencije i ponio epitet za igrača utakmice, a vrlo moguće da bude i igrač kola u FIBA Ligi prvaka.

U redovima Igosa treba izdvojiti i Tanasakovića sa double-double učinkom od 16 poena i 15 skokova., 16 poena je ubacio i Ray.

Nymburk je imao raznovrstan napad koji nije bio dovoljan za nešto više, a izdvojio se Simmons sa 18 poena, double-double učinak od 14 poena i deset skokova imao je Klassen.

Igokeja je sada na omjeru 1-1, dok Nymburk ima omjer 0-2.

U trećem kolu Igokea igrati još jednu domaću utakmicu ovaj put protiv španskog Bilbaa čije boje brani i bh. reprezentativac Emir Sulejmanović.

Sa druge strane Nymburk u trećem kolu na svom terenu dočekuje turski Bahcesehir.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi