Igokea nakon bivšeg Realovca dovela i bvšeg člana Barcelone

Za početak ide na posudbu

Igokea nakon bivšeg Realovca dovela i bvšeg člana Barcelone

S. Mlaćo
Veliki makedonski košarkaški talenat Teodor Simić potpisao je ugovor sa bh. prvakom KK Igokea.

U Laktaše stiže iz slavne Barcelone gdje je proveo četiri godine i prošao sve selekcije mlađih kategorija.

Rođen je 2004. godine, a sa Igokeom je potpisao četverogodišnji ugovor.

Za početak će biti posuđen KK Borac Banja Luka gdje će igrati bh. prvenstvo i ABA 2 ligu.

„“Prošle sezone na Turniru ANGT, Evrolige imao je prosjek 14.8 poena, 7.8 skokova i 1.8 asistencija. Simić je nastupao i za seniorsku reprezentaciju Sjeverne Makedonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo“, stoji u objavi KK Igokea.

Prethodno je u Igokeu stigao i Mario Nakić, rođeni Beograđanin, koji je nastupao i za prvim slavnog Real Madrida.

“U septembru 2015. priključio se mlađim kategorijama Real Madrida i odmah je izborio mjesto u selekciji starijih kadeta. Nakić je predvodio Real do titule pobjednika Juniorskog turnira Evrolige za 2019. godinu. Proglašen je i najkorisnijim igračem tog izdanja turnira, a samo u finalnom meču imao je indeks korisnosti 41 (33 poena, 8 skokova i 4 asisencije).

Za seniorski A tim Real Madrida Nakić je prvi put zaigrao 25. juna 2018. godine, na meču protiv Gran Canarije. U julu 2020. godine je potpisao ugovor sa belgijskim Ostendeom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 Sa ovim klubom je osvojio titulu prvaka Belgije i Kup u sezoni 2020/21. Početkom avgusta 2021. godine je potpisao ugovor sa Andorom.

Mario Nakić se obavezao na vjernost Igokea m:tel na 3 godine“, stoji u objavi KK Igokea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi