Košarkaške Zmajeve nije mazio žrijeb, ali ni raspored utakmica!

Eurbasket se igra u septembru 2022. godine

Košarkaške Zmajeve nije mazio žrijeb, ali ni raspored utakmica!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je imala paklen žrijeb za Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine te Zmajeve sigurno očekuje težak zadatak da se plasiraju u drugu fazu takmičenja. 

Nedugo nakon žrijeba objavljen je i raspored takmičenja. Već u prvom kolu našu selekciju očekuje možda na papiru i najlakši meč, nakon čega slijede zaista teške utakmice.

Izabranici Vedrana Bosnića našli su se u grupi B, protivnici bh. selekcije su Njemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija i Mađarska. Svoje mečeve će igrati u Koelnu od 1. do 7. septembra.

Košarkaški Zmajevi će turnir otvoriti utakmicom protiv Mađara u četvrtak 1. septembra, zatim slijedi slobodan dan, dok su za vikend na programu da izuzetno teška susreta.

U subotu, 3. septembra ćemo igrati protiv Njemačke, dok ćemo dan kasnije ići na megdan Slovencima koji brane titulu prvaka Evrope.

Oglasi

Ponedjeljak će biti slobodan dan, dok ćemo grupnu fazu zatvoriti susretima protiv Francuske (6. septembra) te Litvanije (7. septembra).

"Svima je jasno da smo dobili veoma zahtjevnu grupu sa košarkaškim silama. Pet od četiri ekipa protiv kojih ćemo igrati imaju u svojim redovima NBA igrače, tu su uostalom i dva prvaka Evrope sa posljednja tri EP. Međutim, kao što sam i ranije rekao, ko god da nam je rival, mi se moramo fokusirati na sebe i pripremiti se najbolje što možemo", rekao je Bosnić i dodao.

"Ovi momci su u kvalifikacijama pokazali kakvo srce imaju, ne sumnjam da će tako biti i na Eurobasketu. Ovako jaka grupa će nas još više motivisati. Svi favoriti na papiru taj status će protiv nas morati opravdati i na terenu. Idemo jako", poruka je selektora Bosnića.

Eurobasket se igra od 1. do 18. septembra 2022. godine u četiri države (Njemačka, Gruzija, Italija i Češka), a treba istaći da će završnica turnira biti odigrana u Berlinu.

Četiri najbolje ekipe iz svake grupe proći će u osminu finala Evropskog prvenstva, a trofej najbolje selekcije sa EP 2017. godine brani selekcija Slovenije.

Kompletan žrijeb izgleda ovako:

Grupa A (Tblisi): Gruzija, Turska, Španija, Rusija, Belgija, Bugarska.
Grupa B (Koln): Njemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija, Mađarska, BiH.
Grupa C (Milano): Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija.
Grupa D (Prag): Češka Republika, Poljska, Srbija, Finska, Izrael, Nizozemska.

Top Komentari

Ante G.
Bosna se kvalifikovala kroz amatersko takmicenje. Nisu igrali profesionalni igraci, tako da cinjenica da je Bosna na EP nista ne znaci. Sada treba izaci protiv profesionalnih ekipa, protiv Francuske, Litvanije, Slovenije i Doncica... Tu je suludo bilo sta ocekivati. Kanta za napucavanje kos razlike.
3 13
Hmoa
Ne znam zašto nas nije mazio raspored utakmica ?? Nije moglo biti bolje sto se tiče rasporeda utakmica ( u ovoj teškoj grupi) otvaramo sa Mađarima koje bi realno trebali dobiti ako ista želimo na ovom prvenstvu , a ako otvorimo ciklus pobjedom onda je sve moguće , gledajući prošle kvalifikacije i zalaganje momaka , sa Nurkicem i Musom( ako napokon ode negdje gdje će igrati do prvenstva ) imamo se čemu nadati ! Naprijed Ljljani! Obradujte naciju
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi