Filip Bundović potpisao za Cibonu
Krilni centar je u dresu Prištine imao odlične učinke. Ubacivao je 20.8 poena, te je hvataio 8.3 lopti po utakmici (Foto: FIBA)

Ugovor na jednu sezonu

Filip Bundović potpisao za Cibonu

M. Šljivak

Krilni centar Filip Bundović potpisao je jednogodišnji ugovor s Cibonom.

Ovaj 202 centimetara visoki košarkaš dolazi iz turske ekipe Bandirmi Kirmizi, a radi se o nekada velikom talentu hrvatske košarke.

Bio je član kadetske reprezentacije koja je 2009. godine uzela naslov prvaka Evrope, a sa juniorskim timom Cedevite osvojio je titulu prvaka Hrvatske.

Bundović je potom igrao za španski Estudiantes gdje je imao jako dobre brojke od 14,1 poena i 5,8 skokova po meču, a igrao je još za Šibenik i Prištinu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

On će svakako biti pojačanje za Cibonu pod koševima gdje je zagrebački tim itekako "tanak" ove sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi