Zvezda teže od očekivanog slavila protiv Cibone
Foto: aba-liga.com

Zagrepčani skupo prodali kožu u Pioniru

Zvezda teže od očekivanog slavila protiv Cibone

Možda nikada u povijesti susreta ova dva takmaca prije jedne od utakmica nije vladala manja neizvjesnost oko pobjednika, a neke kladionice su išle toliko daleko da na pobjedu Zvezde nisu davale nikakvu kvotu.

Druga utakmica prvog kola ABA lige ipak je ponudila mnogo tvrđu i neizvjesniju utakmicu nego se predviđala, a Cibosi su skoro 32 minute meča bili u egalu i sjajno se držali protiv ekipe koja je na ABA Superkupu u Laktašima pokazala zavidnu formu.

Na kraju su Beograđani slavili sa 78:68.

Marko Ljubičić, prošlosezonski igrač Igokee bio je daleko najraspoloženiji u Ciboni a na kraju je 3 minute do kraja susreta ispao iz igre s 5 faulova trošeći se u obrani na Raglandu. Marin Rozić zabio je 11 koševa dok je Marić dodao 9 uz tri trojke.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Upravo je Joe Ragland i njegov trenutak inspiracije u 3/4 odlučio ovu utakmicu. Amerikanac je postigao 22 koša uz sjajan šut 9-12. Faye je dodao 12, Zirbes 11, a Ojo 10 poena pa je tako momčad Milana Tomića ipak teže od očekivanog zabilježila prvu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti