FMP ubjedljiv na gostovanju protiv Igokee

Poraz bh. ekipe u 17. kolu ABA lige

FMP ubjedljiv na gostovanju protiv Igokee

E. Čaušević

Košarkaši FMP-a ostvarili su danas pobjedu na gostovanju protiv Igokee u meču 17. kola ABA lige.

FMP je večeras u Laktašima ostvario pobjedu protiv bh. predstavnika sa deset poena razlike (84:74). Gosti su od samog početka meča imali prednost, a nakon prve dionice ona je glasila 27:22. U drugoj četvrtini FMP je zaigrao još bolje pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 46:33 za goste.

U drugom poluvremenu Igokea je zaigrala mnogo bolje, te je uspjela u trećoj dionici koliko-toliko da smanji prednost. Bh. tim je bio blizu i da dođe do izjednačenja, ali to je bilo sve što je Igokea uspjela da napravi na ovom meču.

FMP je u završnici utakmice ponovo zaigrao mnogo bolje, te je na kraju zasluženo upisao pobjedu rezultatom 84:74. Igokea je šesta na tabeli sa devet pobjeda i osam poraza, dok je FMP deveti s omjero 6-10.

Najefikasniji u ekipi FMP-a bio je Čović sa 36 poena, dok je 25 dodao Bolden. U ekipi Igokee istakli su se Šibalić sa 17 i Pešaković sa 14 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 17. kolo:

Igokea - FMP 74:84

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi