Gobert poklonio pola miliona dolara
Foto - EPA

Francuz zaražen koronom

Gobert poklonio pola miliona dolara

M. Šljivak

Rudy Gobert prvi je NBA igrač koji je zaražen koronavirusom.

Francuski košarkaš je bio veoma nemaran i uspio je zaraziti saigrača Donovana Mitchella, ali i jednog dječaka kojem je potpisaivao autogram.

Zbog nemarnog ponašanja Gobert se našao na udaru javnosti. Navodno mu i saigrači iz Utaha itekako zamjeraju na ponašanju, a on je odlučio nakon svega da pokloni više od pola miliona dolara ljudima koji su ugroženi koronavirusom.

On će uplatiti 200.000 dolara zaposlenim u dvorani Utah Jazza koji su ostali bez posla nakon odgađana NBA lige, a isto tako će po 100.000 dolara uplatiti na račune porodica koje su pogođene koronom u Utahu, Oklahomi, te Francuskoj.

"Ova donacija odražava malu podršku s moje strane i prvi je od mnogih koraka koje ću napraviti kako bismo naučili više o COVID-19 virusu", rekao je Gobert.

Podsjetimo, nakon što je Gobert bio pozitivan na koronavirus, NBA liga je odmah suspendovala sve aktivnosti u narednih 30 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi