Francuska preokretom do pobjede u Belgiji

Grupa u kojoj je i naša selekcija

Francuska preokretom do pobjede u Belgiji

M. Šljivak

Reprezentacija Francuske pobijedila je na gostovanju Belgiju 59:70 u susretu 1. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Belgija je kontrolisala utakmicu u prvom poluvremenu. Vodili su konstantno u ovom dijelu igre, nakon prve dionice bilo je plus dva (15:13), da bi u drugoj dionici povećali prednost na dvocifrenu razliku. Imali su maksimalnih plus 13 u ovom dijelu igre i na odmor su otišli vodstvom od 38:25.

Međutim, Francuzi se potpuno vraćaju u meč u trećoj dionici. Uspjeli su serijom od 14:0 da dođu do preokreta i prednosti od 38:39.

Do kraja ovog dijela igre Francuska je održavala prednost. Imali su i plus pet, ali su u završnih deset minuta ušli sa dva poena prednosti, 46:48.

Iako je Belgija uspjela još jednom da povede u posljednjoj dionici (53:52), psihička prednost je u ključnim trenucima bila na strani selekcije Vincenta Colleta. Uspjeli su da u finišu slome otpor Belgijanaca i da na kraju uz dosta muke dođe do pobjede.

Edwin Jackson je sa 14 poena predvodio Francuze, Lacombe je dodao 13, dok je kod domaće selekcije Obasohan ubacio 16.

Francuska će u ponedjeljak dočekati reprezentaciju BiH, dok Belgija ide na gostovanje selekciji Rusije.

Kvalifikacije za Sp, 1. kolo

Belgija - Francuska 59:70 (15:13, 23:12, 8:23, 13:22)

BELGIJA: Obasohan 16, Akyazili, Lasisi 6, Salumu 8, Gillet 2, De Zeeuw, 5 Boukichou 6, Tumba, Vanwijn 7, Libert 7, Troisfontaines2, Kesteloot

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

FRANCUSKA: Diaw 6, Jaiteh, Noua, Albicy 5, Labeyrie 12, Koffi 10, Julien 4, Lacombe 13, Jackson 14, Fall 6, Konate, Bouteille

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije