Furiozna treća četvrtina Panathinaikosa dovoljna za trijumf u Bavarskoj

Panathinaikos siguran u Munchenu

Furiozna treća četvrtina Panathinaikosa dovoljna za trijumf u Bavarskoj

Košarkaši atenskog Panathinaikosa večeras su potvrdili sjajnu formu u kojoj se nalaze pobijedivši njemački tim Bayern u Munchenu rezultatom 87:75. 

Prije samo dva dana Bayern je na svom parketu uspio slaviti protiv Olympiakosa, no protiv košarkaša Panathinaikosa nije išlo.

Bavarci su u prvom periodu imali i po 8 koševa viška no uporni Grci su stigli tu prednost i učinili utakmicu izjednačenom sve do prve polovice trećeg perioda. Tada su gosti pri vodstvu Bayerna 39:38 napravili seriju od 17:0 koja je bila dovoljna da se ova utakmica sigurno privede kraju. Bayern se od toga nije oporavio pa su Atenjani uz sjajno raspoređen napad i čak šest dvoznamenkastih košarkaša slavili novu pobjedu. Deshaun Thomas s 14 poena bio je najefikasniji, Rice je dodao 13 a Calathes 12 poena.

Ni sjajne partije Zipsera koji je zabio 23 koša te Monroea s 15 nisu pomogle Bayernu da zabilježi drugu vezanu pobjedu nad atenskim klubovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi