Panathinaikos na krilima Calathesa slavio u Kaunasu
Sjajan susret odigrao je Nick Calathes

9. kolo Eurolige

Panathinaikos na krilima Calathesa slavio u Kaunasu

E. Dindić

U okviru 9. kola Eurolige svoj susret su odigrali košarkaši Žalgirisa i Panathinaikosa. U dramatičnom susretu slavili su gosti iz Atine rezultatom 86:85. 

Odlično su gosti krenuli u ovaj susret pa su nakon prvog dijela susreta imali prednost od 19:16. I u nastavku  nisu popuštali pa su i drugi period riješili u svoju korist rezultatom 22:17. Na veliki odmor odlazi se pri prednošću od 41:33 u korist Panathinaikosa.

Drugi dio ove utakmice  donosi mnogo bolju igru izabranika Šarunasa Jasikevičiusa koji su požrtvovanom igrom uspjeli na dvije sekunde do kraja susreta dođu na 86:85, ali za nešto više od toga jednostavno nije bilo vremena.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Zach Leday sa 15 poena, dok je Lukas Lekavicius dodao 14.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panathinaikos u ovom susretu predvodio je Nick Calathes sa 19 poena i 12 asistencija, dok je Thomas DeShaun susret završio sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi