Galatasaray srušio lidera grupe uz odlično izdanje Halilovića
FOTO: FIBA

FIBA Liga prvaka

Galatasaray srušio lidera grupe uz odlično izdanje Halilovića

H. Zilić

Košarkaška FIBA Liga prvaka stiže lagano do svoje završnice, a večeras su zanimljiv duel četvrtog kola druge grupne faze odigrali u Istanbulu Galatasaray i Bonn u okviru grupe J.

Bonn je imao priliku da večeras i matematički osigura plasman u četvrtinu finala, ali Galata je uspjela da spriječi slavlje barem do petog kola.

Turski tim je odigrao odličan susret i slavio rezultatom 98:85. Istanbulski velikan je od početka meča bio u vodstvu, držali su vodstvo do kraja, a Bonn je uspio samo da dobije posljednju četvrtinu rezultatom 29:26.

U timu Galatasaray odličan meč odigrao je slovenski reprezentativac Prepelič sa 20 poena, McCormack je ubacio 17 poena i dodao osam skokova.

Kod pobjedničkog tima zapažen je bio bh. reprezentativac Miralem Halilović koji je za 16 minuta na parketu uspio ubaciti 12 poena i dodati tri skoka uz jednu asistenciju.

U timu Bonna dobar susret odigrao je Watson sa 19 poena i pet asistencija, 13 poena je ubacio Flagg i dodao četiri skoka.

Oglasi

Stanje grupe J se sada malo zakuhalo. Bonn je lider s omjerom 3-1, Ludwigsburg ima omjer 2-1, Galatasaray je na 1-3, a Dijon na 1-2, s tim da Ludwigsburg i Dijon imaju po meč manje.

Do kraja je još uvijek sve otvoreno, a Galatasaray je večerašnjim trijumfom ostala u igri barem do narednog kola kada dočekuju Ludwsigsburg.

Zanimljivo je da bi iz grupe u četvrtinu finala mogla na kraju dva njemačka kluba što je još jedan dokaz da njemačka klupska košarka napreduje sve više.

FIBA Liga prvaka, grupa J, 4. kolo:

Galatasaray - Bonn 98:85 (28:23, 22:20, 22:13, 26:29)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi