Galatasaray je sve jači

Dvojica NBA igrača u Istanbulu

Galatasaray je sve jači

M. Šljivak

Košarkaški klub Galatasaray odlučio se pojačati ovog ljeta sa nekoliko zaista odličnih igrača.

Samo nekoliko dana nakon što su u klub stiglo Zach Auguste, Tai Webster i Jaka Klobučar, Galatasaray je dogovorio još dva sjajna pojačanja i to iz NBA lige.

Novi članovi istanbulskog tima postaće Aaron Harrison i Nigel Heyers kojima će ovo biti prvo iskustvo van SAD-a.

Harrison je poznato lice se univerziteta Kentucky. Prošle sezone igrao je devet puta za Dallas Maverickse i ubacivao je gotovo sedam poena u meču.

Ovaj 23-godišnji košarkaš igra na poziciji beka šutera, a pored NBA epizoda u Dallasu i Charlotte Hornetsima, ima veliko iskustvo iz NBDL lige.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Sa druge strane Nigel Hayes (23) igra na poziciji krila. Završio je univerzitet Wisconsin i prošle sezone je nastupio u čak tri NBA tima. Igrao je za LA Lakerse, Toronto Raptorse i Sacramento Kingse i na prosjeku je od tri poena i 2,4 skoka po meču.

Najveću minutažu je imao u Kingsima gdje igrao prosječno 21 minut u pet utakmica, a treba svakako istači da je izabran u rookie petorku NBDL lige gdje je nastupao za Westchester Knickse i Raptors 905.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi