Suspenzija za Aris i Galatasaray

Zbog dugova

Suspenzija za Aris i Galatasaray

M. Šljivak

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) supendovala je ekipe Galatasaraya i Arisa.

Ovi klubovi neće moći da dovode igrače dok se ne riješe dugova koje imaju. Galatu je na sudu dobio nekadašnji igrač Stephane Lasme kojem duguju 300.000 dolara. Turski klub neće moći dovoditi nove košakraše dok se ovaj dug ne riješi.

Sa druge strane grčki Aris se nalazi u velikim financijskim problemima. Igrači uveliko napuštaju klub, plate nisu dobili mjesecima i sada je uslijedila suspenzija.

Nije poznato koliko novca ukupno duguje tim iz Soluna, a pretpostavlja se da je cifra veća od milion eura.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

S obzirom na situaciju u kojoj se našao grčki tim, oni će do kraja sezone biti u velikim mukama da sačuvaju status u društvu najboljih klubova. Trenutno su na 11. mjestu od 14. ekipa, a iz lige ispadaju dva tima.

Aris je jedan od najboljih grčkih timova. Osvojili su 10 naslova prvaka, imaju osam trofeja Kupa, te tri naslova u evropskim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi