Gašić: Ovakve utakmice daju nadu u bolje sutra BiH košarke

Trener Slobode nakon pobjede nad Bosnom

Gašić: Ovakve utakmice daju nadu u bolje sutra BiH košarke

Emir Dindić

Nakon sjajne pobjede košarkaša Slobode protiv ekipe Bosne  trener domaćih Velimir Gašić bio je vidno raspoložen.

Naglasio je kako je ekipa Bosne sjajan tim i da nije bilo jednostavno se suprostaviti izabranicima Dušana Gvozdića.

U izjavi za SportSport.ba  naglasio se kako je zadovoljan da je njegova ekipa odigrala jako dobru utakmicu i da rastu što se forme tiče iz kola u kolo. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

" Bosna je lider na tabeli, i nije bilo jednostavno se suprostaviti tako ekipi. Čvrstina i dobra igra u odbrani, odvela je utakmicu na naš mlin. Samim time da Bosna ni jednom nije bila u vodstvu dovoljno govori o tome. To je vrlo važno za nas za ovaj mladi tim, koji još pokušava da preleži dječije bolesti. Ali to je naš put, kojim smo krenuli i moramo da ispratimo. Želim da se zahvalim navijačima koji su bili večeraš naš šesti igrač. Prava gospodska publika, ljudi u Tuzli prepoznaju košarku, i jako dobro je razumiju što je veoma važno za nas. Što se tiče utakmice za tri dana u finalu kupa, već razmišljamo o tome, ali o tome neki drugi put. Ja se radujem prije svega dobroj košarci i opravku na neki način BiH košarke. U prvom djelu u Sarajevu smo igrali sa Bosnom i bilo je 6000 ljudi,a večeras je takođe publika u Tuzli došla da nas podrži u velikom broj što je velika pobjeda za BiH košarku. Nadam se da će uskoro biti više ovakvih utakmica u BiH ligi, ovakvih posjeta da se košarka u BiH vrati što prije na pravi put" zaključio je Gašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi