Čestitao protivniku na pobjedi

Gašić: Sparsi su nas uveli u svoj ritam

Košarkaši Slobode u okviru 7. kola košarkaškog prvenstva BiH poraženi su u Sarajevu do ekipe Sparsa rezultatom 84:59. 

Nakon utakmice trener tuzlanskog kluba je na konferenciji za medije čestitao Sparsima na zasluženoj pobjedi, a dotakao se i razloga zbog kojih je njegov tim izgubio.

"Čestitam ekipi Sparsa na pobjedi. Sigurno je da smo u velikoj mjeri doprinijeli tome da Sparsi steknu prednost koju su imali na poluvremenu, a u drugom su praktično uspjeli da je održe i povećaju. Jako je teško juriti rezultat kroz 40 minuta pogotovo ako vas ekipa kao što su Sparsi uvedu u ritam koji njima odgovara s obzirom na sam način igre i nivo invidualnog potencijala koji sigurno imaju", kazao je Gašić i potom nastavio:

"Mi smo u samoj pripremi za ovu utakmicu očekivali neke stvari. U nekim sekvencama uspjeli smo da prepoznamo i da kanališemo, koliko je to moguće, međutim to je vrlo teško 40 minuta. Za nas je problem što imamo od početka sezone broj igrača koji nije u funkciji, koji ne trenira na način kao prošle sezone. To je bio proizvod povreda, bolesti, a mi kao tim taj neki svoj nivo radne etike crpimo iz jednog kvalitetnog rada", rekao je, između ostalog, Gašić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kompletno Gašićevo izgladanje na konferenciji za medije pogledajte u videozapisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi