Gasol dobio otkaz u Portlandu, ali samo nekoliko sati kasnije dobio ponudu iz Evrope

Barcelona želi da se vrati kući

Gasol dobio otkaz u Portlandu, ali samo nekoliko sati kasnije dobio ponudu iz Evrope

E. Čaušević

Španski košarkaš Pau Gasol ostao je bez kluba nakon što su Portland Trail Blazersi raskinuli saradnju s njim.

Portland je sinoć potvrdio da Gasol više nije član ovog kluba, te da su dogovorili sporazumni raskid saradnje. Iskusni 39-godišnji košarkaš u Portland je stigao ljetos, ali nije odigrao ni minute za ovaj tim zbog problema s povredom.

Gasol je prošle sezone zadobio povredu stopala od koje se još uvijek nije u potpunosti oporavio. Portland je rizikovao njegovim dovođenjem, ali se rizik očito nije isplatio.

Španac je trenutno bez kluba, ali to bi se moglo promijeniti veoma brzo jer Barcelona želi da se on vrati u klub u kojem je sve počelo. Katalonci su još ljetos željeli da ga angažuju, ali Gasol je htio ostati u NBA ligi.

Međutim, čini se da je povratak u Barcelonu za njega najbolja stvar jer tamo već ima status legende. Gasol ne želi završiti karijeru jer mu je namjera da narednog ljeta igra na Olimpijadi u Tokiju, te je poručio da će učiniti sve da bude spreman.

Barcelona je već kontaktirala njegovog agenta, te su jasno poručili Gasolu da su njemu vrata katalonskog kluba uvijek otvorena. Gasol je za Barcu debitovao 1998. godine, a tri godine kasnije otišao je u Memphis i ostvario veliku NBA karijeru.

Top Komentari

premium
Idi u penziju uživaj malo jadan nebio
2 2
Samson
Klasa!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi