Pau Gasol otpušten iz Portlanda, a čini se da je završena velika igračka karijera
(Foto: EPA)

Okreće se trenerskom poslu

Pau Gasol otpušten iz Portlanda, a čini se da je završena velika igračka karijera

M. Šljivak

Legendarni Pau Gasol otpušten je od strane Portland Trail Blazersa, a ubrzo nakon otkaza španski košarkaš je očigledno odlučio da završi karijeru.

Gasol nije uspio da se oporavi od povrede stopala, pa je Portland odlučio da ga otpusti i čini se kako je njegova profesionalna karijera završena.

On će međutim ostati član Trail Blazersa. Radi se na detaljima ugovora oko njegove trenerske uloge u ovom timu, a vidjet ćemo da li će se uopšte više vraćati na parket.

Pau je izrazio želju da se oprosti na Olimpijskim igrama u dresu reprezentacije Španije, no to je sada pod velikim znakom pitanja.

Gasol je u NBA ligi odigrao 18 sezone i prosječno je ubacivao 17 poena uz 9.2 skoka po utakmici.

Španski košarkaš je sa LA Lakersima dva puta osvajao naslov prvaka, šest puta je bio NBA All Star, a pored Lakersa igrao je za Memphis, Chicago, San Antonio i Milwaukee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi