Gazda Miamija: Daćemo Wadeu vremena da razmisli

Legendarni igrač Heata na 'raskršću'

Gazda Miamija: Daćemo Wadeu vremena da razmisli

S. Grebović

NBA ili Kina? Izbor je isključivo na Dwyaneu Wadeu. Legendarni košarkaš Heata će uskoro morati odlučiti šta će biti njegov naredni korak u karijeri.

Dwyne Wade na stolu ima veoma unosnu ponudu kineske ekipe Xinjiang Flying Tigers, a pored te ponude ima opciju nastavka NBA karijere. Kada su u pitanju finansije stvar je vrlo jasna.

Prema pisanju ESPN-a, Miami ima samo dvije opcije za produžene saradnje – ugovor od 5.3 miliona dolara ili veteranski minimum od 2.4 miliona. Kinezi sa druge strane nude izmedu 20 i 25 miliona dolara…

"Najbolje rješenje je da mu damo više vremena da razmisli. Želim ga nazad, on je veliki takmičar i sjajan kao čovek. Čitam razne priče da nije više isti igrač, da nema isti motiv, da se ne kreće dobro, ali ja u njemu i dalje vidim osobu koja može dati veliki doprinos ekipi", riječi su generalnog menadžera Miami Heata Pata Rileya.

U prethodnoj sezoni igrao je za ekipe Miamia i Clevelenda, a Wade je bio na prosjeku od 11,4 poena i 3,4 asistencije na 67 odigrana meča u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi