Preokret Phile u Miamiju za meč loptu na svom terenu
Foto: EPA

NBA doigravanje

Preokret Phile u Miamiju za meč loptu na svom terenu

Midhat Šljivak

Košarkaši Philadelphia 76ersa pobijedili su i drugi put kao gosti Miami Heat u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije. Ovog puta su slavili sa 106:102, te su poveli u seriji sa 3:1.

76ersi su dobro ušli u meč. Imali su i plus osam tokom prve dionice, ali se Heat vratio do kraja ovog dijela meča i nakon prvog perioda rezultat je bio neriješen, 26:26.

U ostatku prvog poluvremena Miami je bio bolji tim. Imali su konstantnu prednost, a na odmor su otišli sa plus pet, 61:56.

Heat je u trećem periodu konstantno imao dvocifrenu prednost. Išla je razlika i do plus 12 i činilo se kako domaći košarkaši idu prema drugoj pobjedi u seriji.

Ipak, Phila je uspjela da smanji prednost i u posljednju četvrtinu su ušli sa minusom od četiri poena, 83:79.

Gosti su u završnu dionici ušli serijom od 8:0 i preuzeli su vodstvo na svoju stranu. Meč je ušao u neizvjesnu završnicu, na 30 sekundi do kraja Philadelphia je imala tri razike 104:101, Wade pogađa jedno bacanje za 104:102, da bi pobjedu sa linije zaključio JJ Redick za pobjedu gostiju.

Upravo je Redick bio najefikaniji u pobjedničkom timu sa 24 poena, ali je briljirao ponovo i Ben Simmons sa triple-double učinkom od 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Dwayne Wade je na drugoj strani ubacio 25 poena, a Goran Dragić je dodao 20.

Phila će u narednom meču na svom terenu imati prvu meč loptu za plasman u polufinale Istočne konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti