Wadea u Kini čeka monstruozno plaćen ugovor

U pitanju su desetine miliona dolara

Wadea u Kini čeka monstruozno plaćen ugovor

S. Grebović

Trostruki NBA šampion sa Miami Heatom i legenda ove ekipe kao i najjače košarkaške lige Dwyane Wade u dilemi je da li da nastavi profesionalnu karijeru, a ukoliko se odluči da nastavi, kineska ekipa Xinjiang Flying Tigers spremna je da Wadea u svoje redove namami nevjerovatnim ugovorm.

Wade trenutno promoviše svoju novu liniju košarkaških patika za kineskog proizvođača sportske opreme Li-Ning, a dvanaestostruki All-star govorio je za medije o potencijalnoj selidbi u Kinu:

"Kada se vratim iz Kine koncentrisaću se na to, ali sada moram da razmišljam šta će biti poslije košarke. Za sada sam u svojoj košarkaškoj karijeri uradio sve što je bilo potrebno i sada sam u poziciji da uradim nešto što još nisam. Moram sjesti i dobro razmisliti", izjavio je NBA prvak iz 2006., 2012. i 2013. godine.

Wade je prošle sezone igrao sa LeBronom u Clevelandu za veteranski minimalac koji je za njega iznosio 2,3 miliona dolara, a najveći ugovor u kineskoj CBA u prethodnoj sezoni imao je još Jimmer Fredette, bivši NBA igrač, koji je inkasirao 1,8 miliona dolara.

Najplaćeniji košarkaš van NBA okvira je Rus Alexey Shved, koji će za tri godine u Khimkiju zaraditi nešto više od 10 miliona dolara.

U prethodnoj sezoni u Miamiu i Clevelendu, Wade je bio na prosjeku od 11,4 poena i 3,4 asistencije na 67 odigrana meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije