Roberson nije mogao sam: Manisa nastavila užasnu seriju

Loše su otvorili novu sezonu u prvenstvu Turske

Roberson nije mogao sam: Manisa nastavila užasnu seriju

H. Zilić

Košarkaši turske Manise imaju užasnu seriju na startu nove sezone turskog šampioanta. Manisa je nakon pet kola na omjeru 1-4 i u donjem dijelu tabele, a nakon dva ubjedjiva poraza u prethodna dva kola od Tofasa i Fenerbahce, danas je stigao još jedan.

Manisa je u petom kolu u gostima poražena rezultatom 87:73 od ekipe Gaziantepa.

Utakmica je većinom bila u egalu do posljednjeg perioda kada se igra Manise raspala, a domaći to koriste, dobili su posljednji period rezultatom 27:12 što je i presudilo u današnjem duelu.

Dres Manise od ove sezone nosi i bh. reprezentativac John Roberson.

Roberson danas nije mogao sam, bio je najbolji pojedinac u redovima Manise sa 15 poena i tri asistencije.

Kod pobjendičke ekipe Gaziantepa izdvojio se Codi Miller sa 20 poena i sedam asistencija, pomoć je imao u Leytonu Hammondsu koji je ubacio 18 poena.

Gaziantep je sada na omjeru 2-3 i nalazi na petoj poziciji nakon petog nepotpunog kola.

Manisa je vezala treći poraz i sada su s omjerom 1-4 na 12. poziciij.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Loša vijest za Robersona i društvo je činjenica da u narednom kolu gostuju Turk Telekomu ekipi koja boje Turske ove sezone brani i Eurocupu.

Ovome dodajmo da su lideri na tabeli Fenerbahce i Bursaspor s omjerom 4-0 i još uvijek ne znaju za poraz u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi