Roberson: Prvo se odmoriti, sutra ćemo igrati svoju igru i za Litvance nemam nikakvu poruku

Novi izazov već sutra

Roberson: Prvo se odmoriti, sutra ćemo igrati svoju igru i za Litvance nemam nikakvu poruku

E. Škorić

John Roberson odigrao je još jednu zapaženu partiju u dresu Bosne i Hercegovine, ali nažalost nedovoljno da bismo dobili Francuze ponovo.

BiH je od Francuske poražena sa 81:68, a Roberson je bio među istaknutim pojedincima sa 13 poena.

Sada smo na omjeru 2-2 i sutra protiv Litvanije igramo direktno za osminu finala, osim u slučaju da Litvanci danas kojim čudom izgube od Mađarske, što bi nam i dan ranije omogućilo da slavimo plasman u nokaut fazu.

Roberson je na kraju današnjeg meča u Koelnu dao izjavu novinarima i rekao:

"Imali smo previše izgubljenih lopti protiv ovakve ekipe. Oni su te greške iskoristili. Odigrali smo lošu utakmicu, ali još uvijek smo u igri. Pogledat ćemo utakmicu i vidjeti gdje možemo napredovati i vratiti se na parket sutra", rekao je Roberson.

"Bit će to jaka utakmica, imaju dosta talentovanih igrača, NBA i euroligaških igrača. Moramo se odmoriti i spremiti za njih. Bit će dobra atmosfera", dodao je.

Oglasi

"Bit ćemo spremni. Pogledat ćemo video i vidjeti gdje smo griješili. Dosta je bilo neforsiranih grešaka s naše strane. Vjerujem da će ih biti manje i da ćemo biti bolji sutra".

"Nema nikakve poruke koju bih poslao Litvancima. Igrat ćemo svoju igru i biti potpuno spremni", zaključio je na kraju.

Kapiten iz Kölna poručuje: Sutra ćemo igrati kao da nam život ovisi o toj utakmici

Nakon utakmice svoj komentar je dao kapiten Miralem Halilović koji je s 14 poena, pet skokova i jednom asistencijom bio naš drugi najefikasniji igrač poslije Nurkića koji je imao pet skokova i asistenciju više.

"Francuska je atletski moćna reprezentacija i u ovom ritmu utakmica oni imaju strašnu prednost zbog fizičke i atletske nadmoći. Jako je teško parirati u tim ritmu svih 40 minuta, mi smo uspjeli nekih 35-36", rekao je Halilović pa nastavio:

"Na kraju smo pali, što skraćena rotacija, što, oni su stvarno i veliki i visoki i moćni fizički. To se odrazilo najviše na ofanzivnim skokovima, na ukradenim loptama. Nadam se da ćemo se probati oporaviti što bolje, da ćemo probati psihički i fizički oporaviti se pred sutrašnju utakmicu i ići na pobjedu kao da život ovisi o njoj."

"Unazad mjesec dana, da vam je neko rekao da ćete igrati do zadnje tri minute s jednom Francuskom na Eurobasketu sigurno bi svi prihvatili. Mislim da ljudi sada, a i mi sami nakon ove pobjede nad Slovenijom očekujemo da nižemo sve te velike reprezentacije."

"Međutim, sigurno da smo moćni, sigurno da imamo još aduta. U ovu utakmicu ulazimo kao da život ovisi o njoj. Dat ćemo sve atome snage, svi će dati sve što imaju da tu utakmicu dobijemo i da se plasiramo u Berlin", rekao je naš kapiten. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti