George, Westbrook, LeBron i Curry briljirali u pobjedama svojih timova

Na NBA parketima igrano 10 mečeva

George, Westbrook, LeBron i Curry briljirali u pobjedama svojih timova

Čak deset mečeva igrano je sinoć u NBA ligi, a najbolje pojedinačne partije su pružili LeBron James, Steph Curry, Russell Westbrook i Paul George koji su vodili svoje timove do pobjeda.

Curry je sa svojim Warriorsima gostovao kod Cleveland Cavaliersa te je pomogao timu da upiše drugi vezani trijumf. On je bio uvjerljivo najefikasniji na susretu sa čak 42 ubačena poena čemu je dodao devet skokova i sedam asistencija. Dobar je bio i Kevin Durant sa 25 koševa, 10 skokova i devet asistencija.

U okršaju Brooklyn Netsa i Oklahoma City Thundera briljirali su Paul George i Russell Westbrook. George je u trijumfu svog tima 114:112 bio najefikasniji na susretu sa čak 47 poena čemu je dodao i 15 skokova, dok je Westbrook zabilježio triple-double učinak sa 21 poenom, 17 asistencija i 15 skokova. Kod Netsa u kombinaciji nije bilo Džanana Muse.

Briljirao je i King LeBron u pobjedi svojih Lakersa protiv San Antonio Spursa. Ekipa iz Staples Centra je slavila sa 121:113, a King je imao 42 poena, šest asistencija i pet skokova. Kod Spursa su sjajni bili DeRozan i Gay sa 32, odnosno 31 poenom.

Izdvojit ćemo i okršaj Orlando Magica i Denver Nuggetsa, odnosno dva balkanska centra Nikole Vučevića i Nikole Jokića. Vučević je na kraju bio uspješniji na individualnom, ali Jokić na timskom nivou jer su Nuggetsi slavili nakon produćžetka 124:118. Vučević je ubacio 24 poena uz 15 skokova, dok je Jokić također ostvario double-double sa 12 poena i 13 asistencija.

Treba reći i to da je po prvi put nakon mnogo vremena podbacio fenomenalni Slovenac Luka Dončić. On je u porazu svojih Dallas Mavericksa na gostovanju kod New Orleans Pelicansa 132:106 ubacio tek osam poena čemu je dodao šest asistencija i četiri skoka. Dončić je iz igre šutirao dva od osam, a na terenu je proveo 22 minute.

Ostali rezultati:

Atlanta - Washington 117:131

Memphis - Los Angeles Clippers 96:86

Milwaukee - Detroit 115:92

Minnesota - Charlotte 121:104

Toronto - Philadelphia 113:102

Top Komentari

king11
Treba doncica poslat u razvojnu ligu
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti