Čudesni Durant nedovoljan Warriorsima u Torontu, briljirao i LeBron James
Aktuelni NBA prvaci bez Stephena Curryja nisu isti tim. To je na parketu jasno vidljivo i Kevin Durant jednostavno ne može sam da igra (Foto: EPA)

NBA četvrtak

Čudesni Durant nedovoljan Warriorsima u Torontu, briljirao i LeBron James

M. Šljivak

Kevin Durant ubacio je čak 51 poen za Golden State Warriorse u meču protiv Toronto Raptorsa, ali je aktuelnim prvacima to bilo nedovoljno da dođu do trijumfa i poraženi su kao gosti nakon produžetka rezultatom 131:128.

Bila je to noć Kevina Duranta. Pogađao je gotovo sve, vraćao je Warriorse iz bezizlaznih situacija, ali Raptorsi su ipak na kraju pokazali više i nakon produžetka su došli do 19 pobjede u sezoni.

Durant je meč završio sa 51 poenom (18/31) i 11 skokova, a pratili su ga Klay Thompson sa 23 i Jonas Jerebko sa 20 poena.

Sa druge strane Raptorse do pobjeede vodio odlični Kawhi Leonard sa 37 poena, Pascal Siakam je dodao 26, a Serge Ibaka 20 poena.

Los Angeles Lakersi su u Staples Centru savladali Indiana Pacerse 104:96.

Najzaslužniji za 12. pobjedu Lakersa u sezoni je fantastični LeBron James koji je bio nezaustavljiv po Pacerse i meč je završio sa 38 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Kod gostiju odličan meč je odigrao Domantas Sabonis koji je ubacio 20 poena i imao je 15 skokova.

LA Clippersi su očekivano na gostovanju savladali Sacramento Kingse 133:121. Najefikasniji kod tima iz Los Angelesa bio je Tobias Harris sa 28 koševa, a odličan je bio i Montrezl Harrell sa 24 poena.

Kompletna ekipa Clippersa šuterski je bila itekako raspoložena i šutirasli su gotovo 56 procenata iz igre. Sa druge strane Bogdan Bogdanović je kod Kingsa bio najefikasniji sa 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti