Giannis: U igri pod FIBA pravilima osjećao sam se kao zatvorenik
"The Greek Freak" kaže da se u košarci po FIBA pravilima osjećao kao u tamnici

NBA košarka mu puno više odgovara

Giannis: U igri pod FIBA pravilima osjećao sam se kao zatvorenik

Giannis Antetokounmpo sinoć je odigrao prvu predsezonsku utakmicu za svoje Milwaukee Buckse protiv Utah Jazza i odmah je briljirao. 

Grk je za samo 21 minut na parketu skupio 22 poena i 11 skokova u gaženju Jazzera rezultatom 133-99. Ipak, ono što je zanimljivije od njegovog sjajnog nastupa bila je njegova izjava poslije ovog susreta.

"Osjećao sam se stvarno odlično na terenu" - rekao je Giannis te dodao:

"Igranje pod FIBA pravilima na prošlom Mundobasketu za mene je bilo kao da sam zatvorenik. Osjećam se kao da sam izašao iz kaveza, iz tamnice, osjećam se slobodno. Ljetos na Mundobasketu sam u nekim trenutcima osjećao da igram sam protiv petorice. Ovdje su stvari dosta drukčije, NBA košarka je ona koja mi odgovara i ona koju preferiram" - rekao je aktualni MVP najjače svjetske lige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi