Grčka zvijer vs Novi Zeland

Sjajna partija Antetokounmpoa

Grčka zvijer vs Novi Zeland

Košarkaška reprezentacija Grčke je danas savladala Novi Zeland rezultatom 103:97 i tako osigurala plasman u drugu fazu Svjetskog prvenstva.

Grci su, iako krajnji rezultat to možda i ne govori, poprilično sigurno došli do pobjede s obzirom da su vodili gotovo čitavim tokom susreta.

Nije se, ipak, predavao Novi Zeland, konstatno je držao priključak, ali su Grci izdržali sve "napade" i slavili važnu pobjedu.

Grčku selekciju je predovio sjajni Giannis Antetokounmpo, najveća zvijezda na turniru i MVP NBA lige.

Greak Freak je konačno pružio partiju kakva se od njega očekuje, te je mač završio sa 24 poena, deset skokova i šest asistencija na svom kontu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Neke od najboljih poteza Giannisa Antetokounmpoa sa današnjeg meča možete pogledati u video prilogu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi