Glasajte za Jusufa Nurkića!
Fantastične partije u najjačoj ligi svijeta ne smiju biti zaboravljene barem u njegovoj državi (Foto: EPA)

Bosanska zvijer na All Staru

Glasajte za Jusufa Nurkića!

M. Šljivak

NBA All Star vikend bit će održan od 15. do 17. februara u Charlotteu.

Vikend je to u kojem sve u njjačoj košarkaškoj ligi potpuno stane, a na parketu gledamo najbolje igrače lige kako igraju jedni protiv drugih.

Glasanje navijača za NBA All Star meč traje već određeni period. Za sada je LeBron James očekivano igrač sa najvećim brojem glasova, a za sada u presjeku glasova nema sjajnog bh. centra Jusufa Nurkića.

Fantastični košarkaš Portland Trail Blazersa igra sjajnu sezonu. Na prosjeku je od gotovo 15 poena i 10.5 poena po meču i bez dileme je jedan od najboljih NBA centara.

Za Nurkića možete glasati na nekoliko različitih načina. Najlakši je naravno preko zvanične stranice NBA.com (OVDJE), a glasati mogu i navijači koji imaju aplikaciju lige, te Google račun.

Svaka osoba može glasati jednom u 24 sata, a kako je Nurkić svojim igrama pokazao da je među boljim centrima, sigurno i da zaslužuje organizovano glasanje iz Bosne i Hercegovine.

Sve je sasvim jednostavno objašnjeno na stranicama za glasanje i nikome ne bi trebalo predstavljati višu matematiku.

LeBron ispred svih, Rose i Dončić bi mogli biti starteri

Navijači u izboru mogu glasati za dva beka, te tri igrača koji igraju na pozicijama od tri do pet, a prvi glasovi koje je objavila NBA liga poprilično su zanimljivi.

Košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James za sada ima najviše glasova od svih košarkaša. Jedini je dobio preko milion glasova, a ukupna brojka je za sada 1.083.363.

Po ukupnom broju glasova zatim slijedi igrač Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo sa 991.561 glasova, a Kyrie Irving je treći sa 910.329 glasova.

Format All Star utakmice

NBA liga je prošle godine promijenila format All Star utakmice. Pet startera se biraju iz obje konferencije (dva beka, tri visoka), a ostatak ekipe će birati kapiteni Istoka i Zapada. Kapiteni su igrači koji dobiju najveći broj glasova, a nakon što odaberu startere koji će igrati s njima, zatim će odabrati i igrače koji će šansu dobiti sa klupe.

Pored glavne utakmice All Star meč će također donijeti još dosta zanimljivosti. Tu su kao i uvijek takmičenja u zakucavanju, meč mladih nada NBA lige, takmičenje u vještinama i još mnogo toga...

Ovako izgledaju glasovi na Istoku i Zapadu za sada:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi