Glogovac: S nestrpljenjem čekamo Široki

Stefan Glogovac za SportSport.ba

Glogovac: S nestrpljenjem čekamo Široki

M. Šljivak

Košarkaš Sparsa i reprezentativac BiH Stefan Glogovac vjeruje kako njegov tim ove sezone može doći do titule i plasmana u ABA ligu.

Iako su Sparsi na loš način otvorili Ligu 6, s dvije vezane pobjede su pokazali da su najozbiljniji kandidat za naslov.

Glogovac je za SportSport.ba komentarisao dosadašnja tri kola, te je istakao kako s nestrpljenjem čeka duel sa Širokim.

"Nismo otvorili na najbolji način Ligu 6. Loše smo otvorili meč u Tuzli, gdje smo na kraju poraženi. Zatim smo dočekali Leotar. Tu smo od samog starta dominirali, da bismo zatim Mostaru stigli do veoma bitne pobjede u jako neizvjesnoj završnici, kada smo pogađali veoma bitne šuteve. Sada smo na omjeru od dvije pobjede i jednog poraza, te nestrpljivo čekamo duel sa Širokim", istakao je na početku razgovora za SportSport.ba Stefan Glogovac.

Košarkaš Sparsa smatra da će pored njegovog tima u borbi za titlu biti Igokea i Široki.

"Igokea jeste glavni favorit, ali ne treba gledati samo njih. Tu je i Široki, kojeg ne treba nikako otpisati. Mislim da su ta dva tima uz nas favoriti za titulu i za to jedno mjesto koje vodi u ABA ligu naredne sezone", ističe Glogovac.

Stefan je svojom igrom u ovoj sezoni zadovoljan...

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mislim da sam iskoristio priliku kada god sam je dobio. Međutim, smatram da uvijek može bolje. Ipak, zadovoljan sam svojim igrama u ovoj sezoni", dodao je za SportSport.ba Glogovac.

Sparsi će za vikend ugostiti ekipu Širokog u derbiju 4. kola Lige 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.