Gobert: Ovo je najveća pobjeda moje karijere
Sjajni centar Utah Jazza najzslužniji je za plasman Francuske u polufinale Mundobasketa (foto: Fiba.com)

Uništio američke centre u četvrtfinalu

Gobert: Ovo je najveća pobjeda moje karijere

U Francuskoj se još uvijek ne stišava euforija nakon plasmana njihove košarkaške reprezentacije u polufinale Svjetskog Prvenstva u Kini. 

U francuskim medijima od jučer dominiraju košarkaši te njihove izjave i intervjui a istinski junak njihovog trijumfa, sjajni centar Utah Jazza, Rudy Gobert rekao je slijedeće:

"Ponavljam, ova pobjeda neće nam značiti ništa ne osvojimo li zlato" - rekao je dvostruki dobitnik NBA obrambenog igrača godine i dodao: -"No to ne mijenja na činjenici da je ovo najveća pobjeda u mojoj karijeri i jedna od najvećih u povijesti Francuske".

"Sanjao sam ovo već neko vrijeme. Kad sam bio klinac od 20 godina vjerovao sam kako će se dogoditi taj prozor u vremenu, taj kratki period kada će biti moguće učiniti ovo, savladati Amerikance. Rekao sam to momcima prije utakmice, kao i to da se možda ovakva šansa više nikada neće pružiti. To sam posebno naglasio Evanu (Fournieru). Moja generacija i ja uvijek ćemo znati kakav je to osjećaj" - rekao je fantastični centar koji je Amerikancima zabio 21 koš uz 16 skokova i tri blokade. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi