NBA dvojac želi da igra za Francusku na Svjetskom prvenstvu
Odlične vijesti za košarkašku reprezentaciju Francuske

Francuzi ciljaju zlato

NBA dvojac želi da igra za Francusku na Svjetskom prvenstvu

E. Dindić

Dobre vijesti za reprezentaciju Francuske. Rudy Gobert i Evan Fournier govorili su za tamošnje medije i istakli da žele da zaigraju za reprezentaciju  na predstojećem Svjetskom prvenstvu. 

Gobert je istakao da bi samo eventualni problem sa zdravljem mogao da ga odvoji od nastupa za reprezentaciju.

"Ako budem spreman rado ću se odazvati nastupu u reprezentaciji. Sada sam fokusiran na kraj sezone sa Utahom. Kada se sezona završi donjeću konačnu odluku. Volio bi da pomognem reprezentaciji da se kvalifikuje na Olimpijske igre. Najvažnije je da budemo fokusirani od početka pripremnog perioda. Cilj je osvojiti zlatnu medalju, međutim taj posao neće ni malo biti lagan."

Fournier također istakao je da je samo jedan cilj, a to je  osvajanje Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Mi imamo samo jedan cilj da osvojimo prvo mjesto. Ko voli da završi na drugoj poziciji? Amerikanci su najtalentovaniji tim , oni su najbolji i slažem se sa tom konstatacijom. Ali u jednoj utakmici, možete li da garantujete da ih je nemoguće pobjediti?", rekao je Fournier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi