Godinama su bez play-offa, ali su svejedno najvrijednija NBA franšiza

Forbes objavio listu

Godinama su bez play-offa, ali su svejedno najvrijednija NBA franšiza

Admin Čaušević

Ugledni Forbes je objavio listu najvrijednijih NBA franšiza, a na vrhu se nalazi jedna od najlošijih ekipa prošlog desetljeća. 

New York Knicksi su sa vrijednošću od 4.6 milijardi dolara i na početku 2020. godine najvrijednija NBA franšiza bez obzira što play off nisu igrali posljednjih šest sezona.

Druga navrijednija franšiza su LA Lakersi (4.4 milijarde), a sljedeći na redu su Golden State Warriorsi (4.3 milijarde) koji su posljdnjih godina doživjeli ogromnu ekspanziju.

Warriorsi su na početku destljeća vrijedni 140 miliona eura, ali tri osvojene titule prvaka su značajno utjecale na porast njihove vrijednosti.

Inače, na dnu se nalaze Memphis Grizzliesi s vrijednošću od 1.3 milijarde. Po prvi put u historiji prosječna vrijednost franšiza iznosi preko dvije milijarde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi