Golden State na korak od novog rekorda

Golden State na korak od novog rekorda

U noći sa subote na nedjelju u NBA ligi odigrano je šest utakmica.

Branilac titule Golden State napravio je još jedan iskorak ka rušenju rekorda. Warriorsi su zabilježili i 71. pobjedu u sezoni, tako da će u posljednja dva kola biti u prilici nadmašiti ostvarenje Chicago Bullsa iz sezone 1995-1996.

Steph Curry i družina sinoć su kao gosti bili bolji od Memphisa rezultatom 100:99. Do pobjede su došli mnogo teže nego što se očekivalo, jer je domaćin tokom cijelog meča pružao dosta jak otpor. Memphis je imao priliku i da meč riješi u svoju korist, ali je u posljednjem napadu neprecizan bio Lance Stephenson.

U redovima gostiju najefikasniji je bio Green sa 23 poena i 11 skokova, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Barnes sa 24 koša i 15 uhvaćenih lopti.

Chicago je na svom terenu savladao Cleveland (105:102), pa su na taj način Bullsi zadržali minimalne šanse za plasman u play-off. Gosti su u samoj završnici mogli i do pobjede, međutim, Dellavedova je na par sekundi prije kraja promašio cijeli koš, da bi potom isto uradio i J.R. Smith.

Jimmy Butler predvodio je svoj tim sa 21 poenom i 6 asistencija, a na drugoj strani istakao se LeBron James sa 33 poena i 7 skokova.

Ostali rezultati:

New Orleans - Phoenix 100:121

Atlanta - Boston 118:107

Portland - Minnesota 105:106

Sacramento - Oklahoma 114:112

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti