Ničija nije do zore: Boston Celticsi porazili Warriorse

NBA, petak

Ničija nije do zore: Boston Celticsi porazili Warriorse

Sinoć je na NBA parketima igrano deset mečeva, a iznenađenje večeri napravili su Boston Celticsi koji su u gostima porazili Golden State Warriorse.

Domaći su nešto bolje otvorili meč te su na prvi kratki odmor otišli sa dva poena prednosti. Ipak, Celticsi do poluvremena uspjevaju okrenuti rezultat te na odmor otići sa dva poena viška.

Nastavak meča donio je veliku borbu, ali na kraju su se u njoj ipak bolje snašli gosti iz Bostona koji su slavili sa 109:106 i na taj način nanijeli prvi domći poraz ove sezone Golden State Warriorsima.

Do trijumfa ih je vodio Thomas sa 22 poena, dok je Turner ubacio 21 poen. S druge strane, Curry je ubacio 29 poena.

Ekipa Clevelanda slavila je veoma tešku pobjeu u gostima kod Atlanta Hawksa. Cavalieri su slavili tek poslije produžetka i to 110:108. Do trijumfa ih je vodio LeBron James sa 29 poena i 16 skokova, dok je kod domaćih Millsap ubacio također 29 poena uz 12 skokova.

Od ostalih rezultata Charlotte Hornetsi su upisali domaći trijumf protiv Philadelphije 100:91, Knicksi protiv Netsa 105:91, Milwaukee Bucksi protiv Orlanda 113:110 i Utah protiv Minnesote 98:85.

Gostujuće pobjede ostvarili su Mavericski kod Pistonsa 98:89, Raptorsi kod Grizzliesa 99:95 te Miami Heat kod Sacramento Kingsa 112:106.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi