Golden State ponovo ispisao istoriju
Foto: USA TODAY Sports

Warriorsi prvi ubacili 1.000 trojki u sezoni

Golden State ponovo ispisao istoriju

Golden State upisao je sinoć laganu pobjedu nad Portlandom (136:111), kojom je napravio još jedan iskorak ka rušenju rekorda. 

Warriosima su potrebna još četiri trijumfa u preostalih pet susreta kako bi nadmašili rezultat Chicaga iz sezone 1995-96, kada su Bullsi upisali 72 pobjede u regularnom dijelu takmičenja.

Takođe, Warriorsi su u pobjedi nad Blazarsima već upisali jedan rekord, jer su postali prva ekipa koja je postigla 1.000 trojki u sezoni. Branilac titule sinoć je pogodio 18 od ukupno 30 šuteva za tri poena, a prednjačio je Steph Curry sa devet trojki, koji je ujedino pogodio jubilarnu hiljaditu.

Ekipa iz Oaklanda ove godine već je ispisala istoriju sa 24 vezane pobjede na početku sezone, ali i sa 54 uzastopna trijumfa na svom parketu. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi