Portland vodio 18 razlike, ali sjajni Curry odveo Warriorse do brejka

Golden State vodi 3:0

Portland vodio 18 razlike, ali sjajni Curry odveo Warriorse do brejka

E. Škorić

Košarkaši Golden State Warriorsa slavili su u Portlandu s 110:99 i došli na prag finala play-offa NBA lige.

Nakon dvije domaće, Golden State je upisao i gostujuću pobjedu, napravio brejk i poveo 3:0, pa je teško očekivati da Portland može da se vrati.

Iako bez Kevina Duranta, aktuelni prvaci djeluju nezaustavljivo za Trail Blazerse. Mada, meč je Portland sjajno otvorio, imao plus 10 na početku (15:5).

Na kraju prve četvrtine domaćin je vodio 29:27, onda je imao i plus 18 u jednom trenutku drugog perioda igre, a na poluvremenu je bilo 66:53.

Održavao je Portland vodstvo sve do kraja treće četvrtine, kada gosti dolaze do preokreta i stižu do 82:79. U zadnjoj četvrtini su u potpunosti preuzeli kontrolu nad utakmicom i na kraju slavili.

Steph Curry je ubacio 36 poena uz šest skokova za Warriorse, dok je Draymond Green imao triple-double sa 20 poena, 12 asistencija i 13 skokova. Klay Thompson je ubacio 19 poena.

U poraženom timu McCollum je ubacio 23 poena, Lilard 19, a Leonard 16 poena.

Top Komentari

ratip irats
Ovi GSW bas haraju ovih zadnjih sezona...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti