Golden State razbio Spurse uprkos lošem početku

Nije slutilo na ubjedljiv trijumf

Golden State razbio Spurse uprkos lošem početku

Aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi večeras su u San Antoniju savladali domaće Spurse rezultatom 112:92.

Iako je pobjeda Warriorsa na kraju bila i više nego ubjedljiva (+20), na početku utakmice nije izgledalo kao da će gosti uopšte slaviti, a pogotovo ne tako visokim rezultatom.

San Antonio je utakmicu odvorio na sjajan način i pred kraj prve dionice imao je prednost od čak 18 poena (30:12). Warriorsi su se brzo oporavili od katastrofalnog početka utakmice i već do prve pauze smanjili na jednocifreni zaostatak (33:24).

I prva polovina druge četvrtine protekla je u sigurnoj igri San Antonija koji je imao +16 (51:35), ali su Curry, Durant i kompanija još jednom dobrom serijom vratili svoju ekipu u egal i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 55:50.

Početkom drugog poluvremena, Golden State je stigao do rezultatskog preokreta i vodstva koje praktično nije ispuštao do kraja utakmice. Nakon treće dionice Warriorsi su imali +6 (84:78), da bi onda u posljednjoj četvrtini razbili svog velikog rivala i pokazali da su u ovom trenutku dosta bolji tim.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Klay Thompson sa 27 poena, uz 5/8 šut za tri poena. Kevin Durant je meč završio sa 24, Stephen Curry sa 21 poenom, dok je odličan bio i Draymond Green koji je za 29 minutana parketu imao 16 poena (7/8 iz igre) i sedam asistencija.

Listu strijelaca San Antonija predvodio je Aldridge sa 24 poena, ali sa očajnih 8/22 iz igre, a dvocifreni su bili još Anderson sa 16 i Gasol sa 11 poena.

Golden State sada ima omjer 6-3, dok je San Antonio nakon četiri uvodne pobjede upisao četiri uzastopna poraza (4-4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi