Steve Kerr: Nema šanse da Curry bude spreman za prvu rundu

Warriorsi i dalje strepe

Steve Kerr: Nema šanse da Curry bude spreman za prvu rundu

Tek što se vratio nakon povrede skočnog zgloba, Steph Curry je prije nekoliko dana protiv Atlanta Hawksa povrijedio koljeno, a kako se play-off bliži tako se sve više može osjetiti panika u taboru Warriorsa, ali i među navijačima ove ekipe.

Nakon što je JaVale McGee pao na Curryjevu nogu, sjajni playmaker je morao napustiti parket, a ubrzo su se oglasili iz Warriorsa i saopštili da je njihov košarkaš pretrpio istegnuće ligamenata lijevog koljena.

Medicinski tim Warriorsa će za tri sedmice ponovo procijeniti Curryjevo stanje, a tada će se i znati kada bi se on trebao vratiti na parket.

Trener Golden State Warriorsa je sada poručio da Curry sigurno neće biti spreman za prvu rundu play-offa, a američki mediji špekulišu da bi se sjajni playmaker mogao vratiti u ekipu za polufinalnu seriju Zapadne konfernecije, naravno ako Warriorsi uspješno pređu prvu prepreku.

"Nema šanse da će Curry biti spreman za prvu rundu play-offa", poručio je Kerr novinarima Washington Posta, da bi nedugo nakon toga sam Curry pokušao unijeti malo optimizma među redove navijača Warriorsa.

"Nadam se da ću pokazati da je trener u krivu", izjavio je Curry nakon Kerrove konstatacije.

Ostaje da se vidi kada će se Curry priključiti ekipi, ali je jasno da je njegova povreda veliki problem za Warriorsa, pogotovo u ovom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi