Nevjerovatna reakcija Gorana Dragića nakon prve četvrtine pri rezultatu 33:8 za Sloveniju

Nema stajanja

Nevjerovatna reakcija Gorana Dragića nakon prve četvrtine pri rezultatu 33:8 za Sloveniju

Edmir Škorić

Upravo zbog ovakvih stvari je Goran Dragić kapiten reprezentcije Slovenije.

Slovenija je sinoć razbila Hrvatsku u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a sve je bilo jasno već nakon prve dionice, pošto su domaći košarkaši vodili 3:8.

Kada su igrači sjeli na klupu krajem prve dionice, Dragić je povisio glas, davao upute saigračima i vikao da nema predaje i da moraju biti još bolji.

Pokazao je iskusni playmaker liderske sposobnosti, a s takvim stavom njega i saigrača, te magičnim nastupima Luke Dončića, Slovence nikada ne smijete otpisivati.

Slovenija je na kraju slavila sa 97:69, a upravo je Dragić uz Dončića bio najzaslužniji za razbijanje njihovih susjeda. Ubacio je 19 poena uz četiri skoka i tri asistenciej, dok je Dončić na kraju imao 21 poen uz 10 asistencija i osam skokova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Finska je lider u grupi nakon pretposljednjeg kola sa devet bodova, Slovenija ima osam, a Švedska sedam. Hrvatska je na dnu sa šest bodova. Finci i Slovenci su već izborili nastup u sljedeću fazu kvalifikacija za Mundobasket, dok Hrvatska u zadnjem kolu protiv Finske igra za prolaz, uz nadu da će Šveđani izgubiti od Slovenaca.

Top Komentari

Shojich07
Zbog ovog čovjek traje godinama u NBA kao ravnopravan igrač
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi