Goran Dragić 'sredio' Milwaukee

NBA liga

Goran Dragić 'sredio' Milwaukee

Košarkaši Miami Heata pobijedili su večeras na domaćem parketu Milwaukee Buckse sa 97:79 u okviru NBA lige.

Miami je zaista u sjajnoj formi i na posljednjih deset mečeva zabilježio je osam pobjeda, pa je i večeras bio favorit na svom parketu. Na kraju je ekipa Miamija slavila sigurnu pobjedu koju su potvrdili u drugom poluvremenu.

Tokom prve dvije dionice Milwaukee je većinom imao prednost od četiri do osam poena, a na poluvrijeme su otišli sa dva poena prednosti (43:41).

Ipak, u drugom poluvremenu Miami je uspio da prelomi utakmicu. Tokom treće dionice domaći su odigrali sjajno i taj period su riješili sa prednošću 30:16 i već je tada bilo jasno da će se gosti teško vratiti u meč. Na kraju je Miami mirno priveo susret kraju s konačnih 18 poena razlike.

Do trijumfa ih je vodio Goran Dragić sa 25 poena, a Richardson je dodao 16. Kod Milwaukeeja Antetokounmpo je ubacio 22 poena, dok je Midlleton dodao 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi