Lagana pobjeda Pacersa nad Milwaukeejem

Bucksi nisu uspjeli namučiti Oladipa i društvo

Lagana pobjeda Pacersa nad Milwaukeejem

Indiana Pacersi su na svom parketu ugostili Milwaukee Buckse i slavili sigurnu pobjedu rezultatom 109:96, iako su gosti u samom finišu uspjeli drastično smanjiti deficit.

Prvih nekoliko minuta utakmice je donijelo neizvjesnu košarku, a onda polovinom prve četvrtine Indiana "dodaje ga" i do kraja ove dionice dolazi do ubjedljive prednosti (37:16.).

Ništa se nije promijenilo ni u drugoj četvrtini kada prednost domaćih raste i do 27 poena razlike, da bi se na odmor otišlo vodstvom Pacersa rezultatom 64:38.

Treća dionica je donijela i najveću prednost Indiane na utakmici (plus 29), a domaći su se, razumljivo, opustili u četvrtoj četvrtini, pa su Bucksi uspjeli ublažiti njihovu prednost i doći do "podnošljivog" poraza.

Najefikasniji u ekipi Indiane je bio mladi Domantas Sabonis, koji je upisao i double-double učinak od 17 poena i 10 skokova. Po 15 poena su ubacili Oladipo, Turner i Young, dok su po 11 dodali Bogdanović i Collison.

Kod Bucksa su najefikasniji bili Khris Middleton sa 19 i Giannis Antetokounmpo sa 17 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi