"S kakvim smo se problemima susretali, uspjeh je samo pojavljivanje na prvenstvu"

Press konferencija

"S kakvim smo se problemima susretali, uspjeh je samo pojavljivanje na prvenstvu"

E. Ganibegović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom je kolu Svjetskog prvenstva u Australiji poražena od Kine rezultatom 98:51.

Nakon utakmica održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili naš selektor Goran Lojo, te reprezentativka Anđela Delić.

"Počeli smo ovu utakmicu bolje nego jučer, ali Kina je kažnjavala sve naše greške i nismo mogli da ih zaustavimo u svemu što su dobro radili", kazala je Delić ma početku, a onda je meč prokomentarisao i Lojo:

"Čestitke Kini na pobjedi. Igrali smo u prvoj i do sredine druge četvrtine s više energije nego jučer, ali Kina je dominantan tim kojem nismo mogli odgovoriti. U drugom poluvremenu su otišli na stvarno veliku razliku. Vidjeli smo da je utakmica izgbuljena i dali smo šansu svim igračicama. Sutra je drugi dan, drugi meč protiv Koreje. Još jednom, Kina je u ovom momentu bolji tim i još jednom im čestitam."

"Nije realna razlika, ali jednostavno Kina je u ovom momentu kvalitetniji i dominantniji tim. Kina se sprema za ovo prvenstvo već dvije godine, to je njihov veliki projekat. Puno su dominantniji na svim pozicijama, veoma dobro igraju, mislim da su jedni od favorita za osvajanje medalje. A naravno da ova razlika nije adekvatna", kazao je naš selektor, pa dodao:

"Nama je ovo prvo učešće na Svjetskom prvenstvu. Samo pojavljivanje ovdje za nas je bio ogroman uspjeh s kakvim smo se sve problemima susretali. U suštini, nisam zadovoljan rezultatom. Volio bih da smo izgubili s manjom razlikom. Sutra je novi dan i utakmica protiv Koreje, mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo tu pobjedu."

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

"I ja bih se složila sa selektorom. Mi smo dali sve od sebe, ali nije bilo dovoljno, oni su stvarno predominantni, ali to je sada trenutno tako. Ne možemo ništa promijeniti. Uspjeh je veliki jer smo prvi put u historiji tu, mada nam je žao što smo izgubili s ovako velikom razlikom. Ja bih rekla da nije baš realan rezultat, ali šta je tu je. Moramo se odmoriti, pokušati zaboraviti ovo sve i da ostvarimo sutra prvu pobjedu", istakla je Delić.

Podsjetimo, naša selekcija je u prvom kolu poražena od Portorika (58:82), a naredni meč igramo sutra od 10 sati prema centralnoevropskom vremenu i to protiv Južne Koreje, koja je također za sada upisala dva poraza, od Kine i Belgije.

Raspored utakmica

DATUM DAN SAT TIM 1 TIM 2 REZULTAT
22.09. ČET 02:30 BiH Portoriko 58:82
23.09. PET 06:30 Kina BiH 98:51
24.09. SUB 10:00 BiH Južna Koreja -:-
26.09. PON 03:30 Belgija BiH -:-
27.09. UTO 06:00 SAD BiH -:-

Top Komentari

delapenja
Hajd Lojo ne seri,nisi ovakve izjave davao prije prvenstva,naravno da je plasman na SP veliki uspjeh,al ocigledno nesto ne stima,djevojke nisu mogle zaboraviti igrati,i one pobjede protiv belgijei ostalih,sad se brukamo gubimo po 50 razlike.
5 0
user1647539682
Nama je u svakom sportu samo uspjet otic na svjetsko il europsko i kad se to desi svake prestupne godine onda lezi neka te gaze i sramotr kao mi smo svoje zavrsili....tek onda zapni bosnjo napaceni pokazi da nisi tu slucajno...pm
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi